Bidraget er publisert med ropert og har blitt hentet fram på Oslo (lørdag 26. desember 2009). Les mer om roperten…

Er opphavsretten gått ut på dato?

Onsdag 20. januar 2010 kl. 09.00 til 12.00, Gyldendal Norsk Forlag

I den analoge verden er vi vant til å låne bort bøkene våre og å kopiere cd-ene våre til nære venner og familie – ifølge åndsverkslovens §12 er det lov å ‘fremstille enkelte eksemplar til privat bruk’. I den digitale verden er det imidlertid nå blitt så enkelt å kopiere filer at det truer med å ødelegge inntektsgrunnlaget for skapere av kunst, kunnskap og kultur. Betyr det at retten til privatkopiering må begrenses i en digital verden? Eller er det tvert imot opphavsretten som må begrenses for ikke å bli en bremsekloss i den nye kulturøkonomien?

Program
Registrering og kaffe fra 0845, programmet starter 0900.

Thomas Rieber-Mohn (advokat i Kluge advokatfirma): Privatkopiering i en digital verden: Bør åndsverkslovens §12 endres, og i tilfelle på hvilken måte?

Marte Thorsby (direktør i ifpi Norge): Norsk utakt: Er norske opphavsrettshavere rettsløse? En tilstandsrapport om dagens rettspraksis på opphavsrettens område.

Ole Andreas Rognstad (professor i rettsvitenskap, UiO): Ny opphavsrettslov: Gammel vin på nye flasker? Hvordan kan norsk opphavsrett gjøres mindre avhengig av skiftende teknologier?

Thomas Nortvedt (rådgiver i Forbrukerrådet): Forbrukervennlig DRM. Forbrukerrådet har engasjert seg sterkt i kampen mot DRM-løsningene til iTunes og Kindle. Kan tekniske kopisperrer brukes på en måte som balanserer ophavsmennenes og forbrukernes interesser?

Victor Norman (professor i samfunnsøkonomi, NHH): Uten opphavsretten stanser Kunnskaps-Norge. Om opphavsretten som grunnlag for kunnskapsøkonomien.

Seminaret avsluttes med paneldebatt ledet av Jon Bing fra Senter for rettsinformatikk.

Vist 219 ganger. Følges av 1 person.

Var du med?

Hvor skjer det?